Скиори, обърнете внимание. По-малко сняг валя в световен мащаб, според анализ на

...
Скиори, обърнете внимание. По-малко сняг валя в световен мащаб, според анализ на
Коментари Харесай

В световен мащаб вали по-малко сняг, но тези ски курорти са добри залагания за снежни склонове през този сезон

Скиори, обърнете внимание.

По-малко сняг валя в международен мащаб, съгласно разбор на данни, събрани от 1973 година насам от Службата Коперник на Европейския съюз за климатичните промени. Средните географски ширини на северното полукълбо (областта на север от тропиците и южно от Арктика) означават най-забележим спад.

Миналата зима ски курорти тук-там като Австрия, Върмонт, Швейцария и района на Сиера Невада в Испания бяха затворени ненадейно поради несезонно високите зимни температури.

„ В Съединените щати зимите в този момент са с 2,3°F по-меки отпреди век “, сподели Боб Хенсън, метеоролог и публицист от Yale Climate Connections. „ Въпреки че горещите талази са голям риск със стоплянето през лятото, зимите се затоплят даже по-драматично от лятото в доста региони “, сподели той.

В някои ски зони резултатът е фрапантен.

Някога най-високият ски курорт в света на над 17 000 фута (5180 метра), Чакалтая в Боливия в този момент стои изоставен след разтопяването на хладилник. И дребна ски зона в Le Sambuy, Франция, неотдавна затворена вечно заради липса на сняг.

„ Затоплящите се зими в света са изключително опустошителни за ски зоните на по-ниски височини или в други места, които са едвам задоволително топли “, сподели Хенсън.

Планирането на ски почивка изисква деликатно обсъждане на оптималните условия.

„ Като общо предписание курортите с най-висока надморска височина – в това число няколко в Скалистите планини на Колорадо и Западните Алпи – ще имат най-надеждно студеното време и най-дългите снежни сезони, защото те са по-малко подвластни от периодическите нахлувания в Арктика, с цел да останат задоволително студено за сняг “, сподели Хенсън.

И до момента в който регионите с огромна надморска височина могат да страдат от продължителни сухи интервали, способността да се прави сняг може да понижи въздействието върху ски изискванията, сподели той. Правенето на сняг обаче има „ забележителен въглероден отпечатък “, уточни той.

Управление на упованията за „ сигурен сняг “.

Както при всяко изключително подвластно от времето пътешестване, балансирането на целите може да бъде мъчно.

„ Ние в действителност внимаваме какво споделяме на клиентите, когато желаят курорти сигурно за сняг “, сподели Сара Пласкит от уеб страницата за ски пътувания Scout Ski.

„ Всеки постоянно желае селски сексапил и огромна надморска височина и ски-влизане, ски-излизане. Но чарът идва от това, че са остарели и обичайни, и те не са построили села тъкмо по високите скатове преди стотици години, нито са проектирали тези села към ски курорти.

Лесно е да се обсебите от снега, преди да пристигнете. Всичко, което има значение, е какъв е снегът сега, в който обувате ботушите си.

Сара Пласкит от Scout Ski

Plaskett предлага места като Zermatt, Val d’Isère и Méribel  – известни ски курортни градове в Швейцария и Франция – които имат очарователни села, както и достъп до скатове с по-висока надморска височина.

„ Лесно е да си захласнат от снега, преди да пристигнеш “, сподели тя, а за някои хора тази фикс идея стартира месеци преди пътуването.

„ Важно е единствено какъв е снегът сега, в който обуете ботушите си “, сподели тя. „ Дори в случай че снегът е в действителност неприятен, рядко получаваме недоволства, защото по този начин или другояче всички просто си прекарват ужасно. “

От Европа и Япония до Аляска и Юта, прочетете за някои от най-големите вероятности за снежни скатове за ски почивка тази зима. (Само имайте поради, че огромните снеговалежи през предходните години не подсигуряват 100% огромен сняг през този сезон.)

Ски зона Алиеска, Аляска

Ски сезонът нормално продължава от края на ноември до края на април в най-големия ски курорт в Аляска, Alyeska, ситуиран единствено на 45 минути от Анкъридж в планината Чугач и курортния град Гирдууд.

Склоновете тук – в това число това, което се таксува като най-дългата непрекъсната двойна ски писта с черен елмаз в Северна Америка, на северната стена на курорта – виждат приблизително 382 инча (около 970 сантиметра) годишен снеговалеж, което дава нови което значи стръмно и надълбоко.

И най-хубавата вест за скиорите, които страдат от височинна болест? Вие сте единствено на 2300 фута (около 700 метра) над морското ниво, където кабинковият въжен превоз ви смъква на върха на планината Алиеска, което значи, че можете да постигнете всички огромни планински ски безредици и пудра без евентуалните резултати от надморската височина, които могат да бъдат проблем на доста по-високи курорти.

Цермат, Швейцария

Швейцарският планински град, прочут с Матерхорн, е една от най-големите ски зони в света и има най-високата станция на кабинковия въжен превоз в цяла Европа, на над 12 700 фута (около 3870 метра).

Обикновено можете да карате ски през цялата година в Зермат на върха на хладилник в Matterhorn Glacier Paradise, където 13 благи (21,1 километра) поддържани писти оферират гледки към някои от най-високите планини на Франция, Италия и Швейцария в допълнение към емблематичния връх Матерхорн.

Селото без коли в Цермат основава алпийски сексапил в огромна степен, изключително когато отсядате на централни места като grande dame hotel Mont Cervin Palace, отворен от 1852 година, или стилния Schweizerhof, и двата единствено на няколко крачки от кабинковия въжен превоз на града и гара.

Ски курорт Whitewater, Британска Колумбия, Канада

Ски курортите в Уислър и Банф не са оскъдни в снежния отдел. Но не подценявайте ски курорта Whitewater по канадската автомагистрала Powder Highway в планините Selkirk в Британска Колумбия, където също има едни от най-снежните условия за ски в Канада.

Курортът получава почти 222 инча (около 564 сантиметра) годишен снеговалеж, съгласно OntheSnow.com, на повече от 3200 акра общ терен за ски със сезон, който нормално продължава от декември до април.

Останете покрай планината в достъпния Alpine Inn & Suites (цените стартират от около $90 на вечер, конвертирайте

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР